Za ljepši izgled

4 savjeta za šminkanje koji pomažu da smanjite visoko čelo

  • Izvor: Agencije
  • 08.09.2022.16:10

Prema kineskoj tradiciji smatra se da ljudi sa istaknutijim čelom posjeduju sreću i bogatstvo.

Ipak, koliko god pozitivnosti bilo u vezi sa visokim čelom, postoje oni čija je želja da minimiziraju i prikriju ovu jedinstvenu crtu lica. To može da se uradi uz nekoliko tehnika šminkanja.

1. Popunite obrve

Ako želite da smanjite izgled visokog čela šminkeri preporučuju da popunite obrve. Lijepo istaknute i popunjene obrve mogu vizuelno da smanje čelo.

2. Istaknite određene tačke vašeg lica

Isticanje određenih dijelova vašeg lica skrenuće pažnju sa čela. Istaknite bradu i jagodice. Ako su te oblasti blistave i privlačne, onda će privući više pažnje, a preporučuje se matiranje područja čela, kako ga ne bi isticala svjetlost.

3. Tehnike konture i bronzanja

Konturisanje je jedna od najboljih metoda za mršavljenje bilo kog dijela lica. Da biste napravili prirodnu sijenku oko linije kose, predlaže se da konturišete spoljne ivice čela, a zatim nanesete tamniju nijansu oko linije kose prije nego što pomiješate nijanse.

4. Nanesite malo rumenila

Rumenilo će pomoći da čelo izgleda manje, jer skreće pažnju sa čela na obraze. Smatra se da će nanošenje ružičastog rumenila na jabučice obraza i četkanje prema gore pomoći u smanjenju izgleda istaknutog čela, pišu Magazin.novosti

Tagovi: