ATV

Кључни комад

Авијатичарске јакне најбољи савезник за хладне дане

  • Извор: Агенције
  • 15.11.2023. 11:08

Као један од кључних комада јесење сезоне, јакна се сваке године враћа у новим модерним издањима, али и у оним познатим моделима који никад не излазе из моде и наших ормара.

Од лежерне и лагане трапер јакне у којој смо закорачили у јесен и прелазни период, па до елегантног балонера и класичне кожне јакне, јакне се у јесењој сезони враћају као незаобилазни дио лежерних и пословних, дневних и вечерњих, минималистичких и слојевитих комбинација.

Истовремено је класична, једноставна, упечатљива и увијек модерна авијатичарска кожна јакна, познатија као шерлинг јакна. Сада, када јесен из дана у дан постаје све хладнија, најтоплије издање шерлинг јакне истиче се као један од најпожељнијих модела и најбољи је савезник за хладне дане.

Шерлинг модел авијатичарске кожне јакне препознатљив је по комбинацији предњег дијела јакне од вјештачке или праве и сјајне или брушене коже и подставе од мекане и топле вуне која класичној авијатичарској јакни доноси додатну дозу топлине, али задржава њену свестраност и модеран изглед. Дизајн овог модела кроз деценије је усавршен до посљедњег детаља, али сваке године с првим јесењим данима увијек се истиче и неколико нових трансформација тог неодољивог класика.

Класични модели ових јакни препознатљиви су по црној или смеђој глаткој или брушеној кожи с вањске стране, а вјештачком или правом, најчешће овчјем крзну с унутрашње стране у контрастној бијелој или крем боји. Мекана еко-кожа или нешто грубља сјајна, те брушена кожа и топло крзно добитна су комбинација, а осим црних и карамел тонова, доступни су и они од пастелно ружичастих, сивих, металик боја или неутралних бијелих нијанси.

Комбиновање

Шерлинг јакне најчешће долазе у предимензионираном оверсизед кроју, с додацима попут украсних копчи и детаља као што су патенти. Остављају утисак топлог огртача који најбоље пристаје уз фармерке и бајкерске глежњерице, али носиве су и у осталим модним комбинацијама. Уз зимску дугу хаљину или сукње, те елегантне хлаче, шерлинг јакне носе се баш попут класичних кожних модела и долазе као замјена за класични и елегантни капут, када нам је потребна промјена у свакодневном облачењу.

Авијатичарске јакне, с топлом и меком подставом од вуне, модел су који је одличан у дневном и вечерњем, у лежерном и елегантном изгледу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм