Kupovina

Evo kako jeftino obnoviti garderobu

 • Izvor: avaz
 • 12.03.2023.14:54

Ekonomska kriza hara, a bliži nam se proljeće. Žene, a bogami i muškarci, rado bi obnovili garderobu, a novčanici su sve plići.

Ipak, postoje trikovi koji će vam omogućiti da obnovite svoju garderobu svake sezone a da ne uđete „u crveno“.

Osnovni komadi

Osnovni komadi su oni koji se dobro kombuju sa svima drugima u vašem ormaru. Naprimjer, odlične traperice, bijela majica ili bijela košulja. Ako budete ulagali novce u te stvari, uvijek ćete imati što nositi. Osim toga, ti se komadi i međusobno mogu dobro kombinirati.

Kada idete u kupovinu, uvijek razmišljajte o tome hoćete li moći neki komad nositi s onime što imate u ormaru.

Odavno je u modi posjećivati second-hand radnje. U hrpi neugledne odjeće, ako se ima dovoljno strpljenja, može se pronaći pravi dragulj, čak i markirana odjeća.

Outleti, pak, prodaju odjeću iz starih kolekcija, no ona nikad nije bila nošena. U njima možete pronaći brendiranu odjeću po povoljnim cijenama.

Na internetu uvijek imate dio odjeće koja se prodaje s popustom. Ako vam je budžet ograničen, idite na internet. Osnovne komade tamo uvijek možete naći s popustom.

Čekajte rasprodaju

I na Instagramu brendovi reklamiraju svoju odjeću, često i po jeftinijoj cijene nego što biste je našli u radnjama.

Nemojte kupovati odjeću čim dođe u prodavnice, već pričekajte rasprodaje. Često ćete po cijeni jednog komada moći kupiti dva.

Svako u ormaru ima odjeću koju više ne želite nositi, a isto tako i vaše prijateljice isto. Prijedlog je da razmijenite odjeću. Nećete potrošiti niti jednu marku, a osvježit ćete ormar pred proljeće.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.