Korset

Najmoderniji odjevni komad našao se na vrhuncu popularnosti

  • Izvor: Kurir
  • 16.11.2022.17:55

Korseti su ponovo moderni i nalaze se na vrhuncu popularnosti. Savršeno ističu figuru i najbolje se kombinuju.

Korseti su nekada važili za intimnije modne komade, a danas su postali najpoželjniji komad garderobe. U modu su se vratili na velika vrata, te gotovo da ne postoji žena koja ga nema u ormaru.

Jedna od osnovnih uloga korseta jeste naglašavanje struka zbog čega ga dame obožavaju. Slavne dame uveliko nose ovaj komad garderobe kombinujući ga na razne načine. Srpska manekenka Nina Seničar nedavno je oduševila korsetom koji se jednostavno kombinuje uz sve, dok je glumica Lidija Vukićević pokazala korset haljinu koja je na pravi način istakla figuru.

Modna istorija korseta u zapadnom svijetu seže duboko u prošlost, odnosno u 16. vijek, dok su ga žene nosile isključivo ispod odjeće kako bi imao funkciju steznika. Međutim, forma korseta je evoluirala sa raznim modelima, od kraćih do dužih.

Danas se nose kao topovi, u raznim kombinacijama, dok se najbolje uklapa uz širi model pantalona jer se suprotnosti njihovih formi savršeno spajaju. Zanimljivo je da se nosi i preko košulje, praveći kombinaciju neobičnom i originalnom.

Postoji mnoštvo modela, te je mogućnost izbora široka, od onih sa motivima čipke, preko kožnih pa sve do onih sportskih.

Tagovi: