Moda

Prugaste majice, bezvremeni trend za ljetne dane

  • Izvor: Agencije
  • 24.05.2022.09:38

Iako su odavno prerasle ljeto i postale rado viđeni klasik u svim godišnjim dobima, prugice na odjeći najčešća su asocijacija na ljetne dane. Nekad prepoznatljivi uzorak mornara, koji su nosili bijele majice s tamnoplavim prugama, mornarski stil vremenom je evoluirao i pronašao put do ženske garderobe, služeći kao inspiracija mnogim dizajnerima.

Široke ili tanke, vodoravne ili okomite, raznih boja, prugice se ubrajaju među idealne ljetne kombinacije te caruju gotovo svim ljetnim detaljima.

Prugicama se vraćamo  iz sezone u sezonu. Prva naznaka ovog trenda bila je prugasta plava košulja, nakon koje je bilo pitanje vremena kada ćemo u istom uzorku početi viđati i druge modne komade. Tako nema high street brenda, a da u njegovoj ponudi ne možemo pronaći barem jedan prugasti modni komad - od haljina, preko suknji i bluza, pa sve do hlača, te pamučnih majica prugice su postale novi vjesnik ljetnih mjeseci.

Kada govorimo o modnim trendovima koji su odavno prerasli u bezvremeni klasik, ne možemo ne spomenuti prugaste majica, koje se iz sezone u sezonu vraćaju kao megazvijezde svake ženske, pa i muške garderobe. To je dobra vijest za sve one koji u svojim garderobama već imaju omiljenu prugastu pamučnu majicu.

Istraživanje

Prema istraživanju globalnog modnog pretraživača Lyst, putem kojeg se mogu kupiti odjeća i modni dodaci više od 9.000 brendova, potražnja za komadima s prugastim uzorkom u ljetnim se mjesecima povećava za 270 odsto. Naime, prva asocijacija u vezi s ovim uzorkom koja padne na pamet prosječnom kupcu su mornari, a taj se pojam opet nadovezuje na more i ljeto. Stoga su svake sezone među najtraženijim prugastim komadima pamučne majice s vodoravnim plavo-bijelim ili crveno-bijelim linijama koje je dvadesetih godina prošlog vijeka popularizovala francuska dizajnerka Koko Šanel nadahnuta uniformom francuskih mornara.