Козметички производ

Трикови за љепши изглед лака за нокте

 • 10.05.2024. 16:34

Лак за нокте многим цурама један је од најдражих козметичких производа. Добар лак за нокте који пристаје уз нашу одјећу може дати завршни печат изгледу.

Такође, одличан је ако неко не жели носити прстење или наруквице, али ипак жели да му руке изгледају лијепо. Лак за нокте користимо често, због чега вриједи знати ове трикове.

1. Направи сама свој лак за нокте

Имаш ли сјенку за очи у боји која ти је толико лијепа да би је радо носила на ноктима? Нема проблема! Све што ти треба је сјенка и прозирни лак за нокте. Прозирни лак успи у посудицу (најбоље мању пластичну посудицу) и узми сјенку по жељи, коју лагано састружеш штапићем. Затим помијешај сјенку са прозирним лаком док више не буду видљиве грудвице. И то је то! Креирала си своју омиљену боју лака за нокте!

2. Претвори сјајни лак у мат

Помоћу овог једноставног трика сваки сјајни лак за нокте можеш претворити у мат.  Све што требаш је мало јестивог скроба. Стави мало лака за нокте у пластичну здјелицу и умијешај скроб. Али, тек толико да се лак за нокте и даље лако наноси. И добила си мат лак за нокте!

3. Како да ти боја буде што интензивнија

Како би боја твог лака за нокте још више дошла до изражаја, умјесто темељног лака нанеси бијели лак. Због тога јако свијетле боје лакова за нокте изгледају још интензивније!

Не треси бочицу лака за нокте

Скоро сви ово радимо: прије лакирања ноктију протресемо лак за нокте који нисмо дуго користили. А то се не би требало радити. Наиме, ако неко вријеме не користимо лак за нокте, различити слојеви ће се таложити у бочици. Када се протресе лак за нокте, кисеоник улази у боју са самог врха и то ствара мјехуриће ваздуха у лаку. Оне тада постају видљиве приликом лакирања у облику избочина и малих мјехурића. Умјесто тога би требало вртјети или котрљати бочицу. Такође, може се покушати загријати лак за нокте трљајући га између дланова прије отварања. Тиме лак за нокте поновно постаје течан и боја се може равномјерно нанијети.

(Мисс 7)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.