Трик за љепоту

Због ових грешака приликом шминкања изгледамо старије

 • 12.04.2024. 16:08

Пошто се ваша кожа временом мијења, добија фине линије и боре, промјена рутине шминкања може бити управо оно што вам је потребно да одржите младалачки сјај.

Нанесите контуру више на јагодице

Шминкери препоручују да нанесете контуру више на јагодицу, а не на удубљење образа.

- Контура ће пружити ту природну сјенку нашем лицу, али ако је ставимо прениско изгледаћемо још старије - савјетује Лорен Хејл, шминкерка, за Бест Лајф.

Хејл објашњава да, како старимо, губимо колаген у кожи, повлачећи изглед наших црта надоле.

- Дакле, када ту контуру поставите више на јагодицу,  ово ће нам визуелно подићи образе - каже она.

Град

Град "безобразног" имена: Ево како је Курвинград добио име

Коришћење коректора испод очију

Хејл каже да постоји још једна уобичајена грешка коју жене старије од 40 година праве када наносе шминку. Грешка се прави са коректором јер углавном попуњавамо "троугао" испод ока.

- Проблем са овим је што мислимо да прикривамо своје подочњаке, али заправо улазимо испод, гдје су све фине линије и текстуре нашег ока, и тако заправо издвајамо те фине боре јер свјетлост привлачи свјетлост.

Хејл предлаже да лагано нанесете свој коректор у дијагоналној линији ка горе, почевши од спољне ивице ока и према линији косе. Ово ће посвијетлити и подићи изглед, без привлачења пажње на фине линије или боре испод очију које можда имате.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 21:30 Серија: Ко те шиша

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:05 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.