Мајами

Американац прешао у православље, па оженио Српкињу

  • Извор: Блиц
  • 10.06.2024. 22:35

Американцу Брајану Арчибалду омиљено пиће је пиво из Србије, а храна ћевапи са кајмаком. Осим тога, омиљена жена на свијету му је Српкиња. Управо зато, одлучио је да је ожени у Српској православној цркви у Мајамију и постане православац.

Брајанова жена Дајана каже да је њихова љубавна прича почела у Мајамију у једном хотелу гдје је и радила. Она је била менаџер, а Брајан кандидат за посао. Већ након прве конверзације Брајан је знао да ће Дајана из Србије постати његова омиљена жена и супруга.

- Игром случаја он је из Аризоне, а ја сам се баш тада вратила са одмора у Аризони. Када сам чула одакле је одмах сам одлетела у кухињу да га упознам. Он је имао интервју за позицију извршног шефа кухиње. Ја сам одрасла на каубојским филмовима уз оца. Омиљени нам је био филм ‘Томбстоне’. Када сам му рекла да волим каубоје он ми је предложио тај филм. За мене је то био знак судбине, а њему је било интересантно да једна Српкиња зна за тај филм. Опсесија мог оца дивљим западом ми је пронашла мужа на крају - прича Српкиња кроз осмијех.

Иако живи у Америци, Дајанина жеља била је да се вјенча у Српској православној цркви. Како би јој то и испунио, Брајан је постао православац у Мајамију, а онда и њен муж.

Дајана постала Американка, а Брајан православац.

- Моја жеља је била да се венчамо у Цркви Светог Симеона у Мајамију. Он ми је то и испунио. Ипак, Брајан воли српску историју. Сматра да смо један веома вриједан народ, посвећен и поносан. Због тога је и он поносан јер је примио православље. Ја сам срећна што сам постала Американка, а он што је постао православац - каже Српкиња кроз осмијех.

Брајан обожава да спрема ћевапе са луком у лепињи.

Нажалост, Брајан још није имао прилику да посјети Србију. Ипак, то га није спријечило да заволи све наше домаће специјалитете, али и традиционална пића.

- Од хране највише воли ћевапе, кајмак, ајвар. Редовно припрема за нас и пријатеље ћевапе са луком у лепињи и сви се одушеве његовим кулинарским способностима. Често посјећујемо српски ресторан у Мајамију. Пробао је све ракије и велики је фан - појашњава Дајана.

Брајан сматра да су Срби веома лијеп народ, те онда ни не чуди што се заљубио баш у Српкињу. Сада му остаје само да поједе ћевапе и наздрави ракијом у најбољим српским кафанама, а Дајана обећава да ће му ту жељу сигурно испунити.

(Фото: Dajana Archibald/Фејсбук)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: