Bračni par iz Ohaja

Bili 79 godina u braku, a umrli u razmaku od nekoliko sati

 • Izvor: Kurir
 • 07.12.2022.17:11

Bračni par iz američkog Ohaja preminuo je u samo nekoliko sati razmaka nakon 79 godina braka. Ljubavna priča Džun i Hjuberta Malikotea završila se prošle nedjelje nakon gotovo osam decenija zajedničkog života. Oboje su imali 100 godina.

Njihov 76-godišnji sin Sem je za Dayton Daily News ispričao da se njegova majka teško razboljela nakon Dana zahvalnosti, nakon čega je smještena u bolnicu. Hjuberta je to slomilo pa je ubrzo i sam završio na istom mjestu.

Dijelili su sobu u bolnici, gdje su zajedno proveli pet dana bez svijesti. Oko 21 sat 30. novembra Hjubert je preminuo u snu. A prema sinu Semu, uzrok njegove smrti je "slomljeno srce". 20 sati kasnije, oko 18 sati 1. decembra, i Džun je umrla.

"Otišli su zajedno. Tužan sam, ali ne bi trebalo da budem. Ko bi mogao da očekuje takav život?", zaključio je njihov sin.

Par se upoznao 1941. godine na misi, a vjenčali su se godinu dana kasnije. Tokom braka dobili su troje djece, koja su im podarila sedmoro unučadi i 11 praunučadi.

U julu ove godine dali su intervju u kojem su otkrili da se nikad nisu ozbiljno posvađali.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.