Finale svjetskog prvenstva

Dječak napustio školu zbog igre Fortnite, otac ga podržao

 • 18.07.2019.18:21

Šesnaestogodišnji Džordan Herzog iz Amerike deset sati dnevno igra Fortnite u nadi da će jednog dana postati najbogatiji na svijetu.

On se plasirao u finale Fortnite svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u Njujorku u duo kategoriji boriti za glavnu nagradu od pet i po miliona dolara.

Zbog toga ga je njegov otac podržao u odluci da napusti školu kako bi se mogao posvetiti Fortniteu, piše Boston Globe. Osim toga, njegov je otac uložio oko 35 hiljada maraka u opremu kako bi mogao igrati u što boljim uslovima. Kupio mu je i Maserati s njegovim nadimkom na tablicama.

Njegov otac Dejv otkazao je i ljetovanje, kao i sve ostale planirane odmore kako to ne bi omelo Džordanovo vježbanje. Dejv koji radi u industriji videoigara kaže da u svom sinu prepoznaje sebe i da je to jedan od razloga zbog kojih on toliko želi da njegovo dijete uspije.

Ono što je zanimljivo jeste da je Džordan zahvaljujući ovoj igri zaradio oko 150 hiljada maraka. Samim plasmanom na Fortnite svjetsko prvenstvo osigurao je i nekoliko puta više novca.

Fortnite je jedna od najpopularnijih igara na svijetu te ima više od 250 miliona registrovanih igrača. Popularnost je stekla i na osnovu velikih turnira s bogatim nagradnim fondovima.

 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.