Feng šui

Imate li figuricu životinje u kući: Evo gdje je treba staviti da bi vam donijela sreću

 • Извор: Агенције
 • 18.10.2021. 07:50

Po Feng šuiju-u predmeti i njihov raspored dosta utiču na pozitivne ili negativne stvari u životu.

Određeni predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi imaju suprotan efekat.

Prema Feng- šui stručnjacima, držanja figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život. Slon sa podignutom surlom predstavlja uspjeh. Čuvanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav. A u blizini ulaznih vrata, privlači sreću za sve ukućane. Takođe, postoje vjerovanja da privlače novac.

Slon i u drugim kulturama simbolizuje snagu, moć, mudrost, energiju i razum. Vjeruje se da slon donosi sreću pa je poželjno da imate figuricu slona pored vaših ulaznih vrata kako bi vam sreća ulazila u kuću. Postoji i vjerovanje da figurica  slona može pomoći da prinova dođe u vašu kuću i to će se desiti ako figuricu slona stavite pored kreveta u spavaćoj sobi

U našem narodu već odavno postoji vjerovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imaćemo sreće toga dana.

Ipak, postoje i drugi znakovi iz prirode, koji nam zaista mogu ukazati na to. Postoje zanimljiva stara vjerovanja koja ozbiljno stvaraju i u koja slijepo vjeruju u svim dijelovima svijeta.

Riječ je o nekim svakodnevnim pojavama koje ako primijetite, mogu da ukažu na sreću koja vas veoma brzo očekuje.

Cvrčak – Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma prijatan i srećan događaj u skoroj budućnosti.

Bubamara – ona svugdje u svijetu simbolizuje sreću i blagostanje. To nije bez razloga. Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čovjeka, to je znak da će on vrlo brzo ozdraviti.

Vilin konjic – on uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti, čistoće, harmonije i snage. Takođe, ovaj insekt u mnogim kulturama predstavlja ponovo rođenje, ponegdje regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilinog konjica negdje u prirodi, obratite pažnju, jer on vam  donosi sreću.

Žir – Smatra se da žir šiti od udara munje jer je on plod hrasta, a hrast je drvo koje je posvećeno Toru, mitskom bogu munja i gromova.

Svinja – nećete vjerovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizuje sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo , strpljenje i iskrenost.

Kornjača – prema vjerovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je sveta životinja,  odnosno jedna od četiri svete životinje (pored zmaja, jednoroga i feniksa). Ona simbolizuje sreću, dugovječnost, mudrost i  izdržljivost. Stari Kinezi su čvrsto vjerovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

Žaba – ona ima specifičnu moć da prizove plodnost, mir i bogatstvo u kuću.

Zečja šapa – od davnina širom svijeta vjeruje se da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i da pomože oko začeća.

Zub krokodila – vjeruje se da donosi sreću, ali najviše onim ljudima koji vole da se kockaju.

Ima nešto u tim bapskim pričama, narodnim vjerovanjima i pričama, ovo su bile sam neke od njih. Na vama je da odlučite da li ćete da vjerujete u njih. Ali, imajte na umu samo jednu stvar – nisu bez razloga neka od ovih verovanja prihvatanje širom svijeta i njegovana tako dugo, piše Novi.ba.

Тагови:
 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.