"Our Living Islands"

Irska daje 80.000 evra onome ko se preseli na udaljeno ostrvo: Ovo su detalji

 • Извор: Кликс
 • 20.06.2023. 11:44

Irska želi da poveća broj stanovnika u udaljenim zajednicama i na ostrvima, pa je pokrenula projekat "Our Living Islands", koji zainteresovanima nudi iznos od 80.000 evra ako odluče da se presele na neko od udaljenih ostrva.

Irska je odredila 23 ostrva, od kojih niti jedan nije povezan s kopnom mostovima, na kojima će vlada plaćati ljudima da žive, piše Klix ba.

Ali velikodušna podrška od 80.000 evra mora se iskoristiti za obnovu građevina na zemljištu, kao što su radovi na izolaciji, strukturna poboljšanja i preuređenje.

Ludilo se nastavlja:

Ludilo se nastavlja: "Transfobično i odvratno je ne vjerovati učenici koja kaže da je mačka"

Kampanja stupa na snagu 1. jula, a kako bi ispunili kriterije, potencijalni stanovnici moraju da kupe ili posjeduju nekretninu na jednom od ostrva. Objekat mora biti izgrađen prije 1993. godine i mora biti prazan najmanje dvije godine.

- Cilj ove politike je da se osigura da održive, živahne zajednice mogu da nastave da žive i da napreduju na udaljenim ostrvima još mnogo godina -  saopštili su iz irske vlade.

Slična kampanja već postoji na kopnu, ali su iznosi koji se nude za dogradnju kuće na jednom od irskih ostrva veći kako bi se pokrili povećani troškovi, koji dolaze s manje razvijenom infrastrukturom.

Nevjerovatno: Nude platu 9.000 evra, ali se još niko nije prijavio

Nevjerovatno: Nude platu 9.000 evra, ali se još niko nije prijavio

Neke od lokacije uključuju Aranmore na obali okruga Donegal, s prostranstvima zlatnog peska i stijenovitim liticama, ili ostrvo Klare na obali okruga Majo, raj za planinare sa samo 160 stanovnika.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.