Tajland

Na plaži pronašli golog i pijanog turistu - nije se sjećao ničega

  • Izvor: mondo
  • 02.11.2022.16:32

Čovjek iz Epsoma, u Sariju, navodno je pio pivo i pušio marihuanu - sada legalnu na Tajlandu - na zabavi dok je 28. oktobra dočekivao svoj 30. rođendan, nako što je stigao u zemlju na vjenčanje.

Međutim, šokirani mještani na rajskom ostrvu Ko Samui primijetili su ga sljedećeg jutra kako se potpuno go tetura na plaži pjevajući "fudbalske pjesme".

Začuđeno su gledali kako ulazi u more, a zatim pliva sve dalje od obale.

Ljubazni ribari pokušali su da pomognu Britancu i izvuku ga iz mora, ali je on u tom trenutku navodno postao agresivan.

Rečeno je da je vikao "idi i upoznaj Boga" dok je vukao lokalce koji su stigli da mu pomognu u more kod obale plaže Menam na ostrvu Ko Samui.

Uspaničeni policajci stigli su da izvuku čovjeka na obalu, ali je on stajao go na plaži protestujući i govoreći da želi da meditira.

Incident je povukao šaljive paralele sa drugim dijelom komedije "Mamurluk" iz 2011. u kojoj glume Bredli Kuper (Fil), Zak Galifianakis (Alan) i Ed Helms (Stju) o grupi prijatelja koji posjećuju Tajland na Stjuovom vjenčanju, prenosi "Mondo".

Nakon mnogo alkohola, oni se bude bez sjećanja na događaje od prethodne noći, zahvaljujući tome što im je Alan podmetnuo i drogu.

Ostatak filma prikazuje avanturu protagonista (koja, kao i kod pijanog Britanca, uključuje javnu golotinju) kako bi spojili svoja izlomljena sjećanja i pronašli Stjuovog mladog zeta Tedija koji se izgubio.

Ujutro 29. oktobra, kada su Britanca pokupili, prevodilac mu je rekao da se "vrati u hotel, istušira i onda se vrati da meditira", ali je Britanac odbio, insistirajući da on samo "želi da se opusti" i meditira.

Snimak koje su snimili mještani prikazuje kako policija dovodi Britanca na obalu, koji je potom razgovarao sa prevodiocem.

"Da, razumijem, ali ovo nije pravo vrijeme za to. Imaš 12 policajaca oko sebe", kaže mu prevodilac.

Čovek je odgovorio:

"Ne, ne vraćam se. Pusti me da brinem o povratku i pusti me da se opustim. Došao sam ovdje da idem na svadbu".

Policajci su na kraju odveli Britanca u lokalnu stanicu gdje su ga testirali na droge, ali je nalaz bio negativan.

Britanac je kažnjen zbog javne nepristojnosti, ali će mu biti dozvoljeno da se vrati u Veliku Britaniju kada se završi njegov odmor. Nekoliko paketa marihuane pronađeno je u njegovom hotelu, ali policija neće preduzeti ništa povodom toga jer je nedavno legalizovana.

Ribar koji je spasio golog čovjeka takođe je rekao da neće podnositi tužbu za navodni napad.

"Vidio sam turistu u moru kako se bori da ostane na površini pa sam se zabrinuo da bi mogao da se udavi. Pokušao sam da mu pomognem da uđe u svoj čamac, ali je bio agresivan. Ne želim da bude kažnjen. Laknulo mi je što je sada bezbjedan. Možda je previše popio i vrijeme mu je bilo prevruće, pa se ponašao pomalo ludo, ali mislim da je dobra osoba", rekao je on.

Zvanični kapetan za imigraciju Surat Tani Arun Musikim rekao je da je Britanac stigao na ostrvo 10. oktobra i odsjeo u obližnjem ljetovalištu, ali se osoblje žalilo da je bio bučan i da je stvarao probleme njihovim ostalim gostima.

"Osumnjičeni je 30-godišnji Britanac koji je nedavno stigao na Tajland sa turističkom vizom", rekao je šef policije.

Kapetan Arun je dodao da se turista pridružio zabavi tokom prazničnog vikenda, ali da je tvrdio da ne može da se sjeti ničega drugog.

Rekao je da ga prijatelji nisu vidjeli od 27. oktobra sve dok nije pronađen na plaži 29. oktobra.

"Turista nam je rekao da se pridružio nekoj zabavi, ali ne može da se sjeti ničega drugog. Takođe je rekao da želi da sve dovede u susret sa Bogom. Imali smo poteškoća u komunikaciji s njim jer je pričao gluposti pa smo morali nakratko da prekinemo ispitivanje. Pažljivo ćemo motriti na njega", dodao je kapetan.

(Foto: Screenshot / Daily Mail)