Slavonski Brod

O imenima braće Stojanović bruji region: Ljudi ostanu u šoku, učiteljica bila iznenađena

  • Izvor: Agencije
  • 28.11.2022.15:09

Vrlo često se dešava da roditelji svojoj novorođenoj djeci dodijele imena po svojim idolima, bilo da je riječ o slavnim ličnostima ili likovima iz popularnih filmova i serija. Mnogi se takođe vode ubjeđenjem da će njihovi nasljednici zahvaljujući imenu poprimiti osobine i slavu poznatih imenjaka.

Iako su Kristijano Ronaldo i Leo Mesi dva slavna fudbalska imena koja zna čitav svijet, te su vrlo česta pogotovo na španskom, kao i portugalskom području, i naš region može da se pohvali ovim duom, bar kada je riječ o imenima.

Naime, u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj žive dva dječaka od devet godina, po imenu Kristijano Ronaldo i Leo Mesi Stojanović. Kako prenosi RTL Danas, oni su imena dobili jer su im očevi strastveni obožavatelji Barselone i Real Madrida.

"Navijamo za te klubove ja i brat. Kad je supruga ostala trudna, odlučio sam odmah da ću to ime dati svom sinu - Leo Mesi, brat je isto tako odlučio da mu sin bude Kristijano Ronaldo", kaže otac Lea Mesija, Željko Stojanović.

Mesi je sramežljiv, Ronaldo nije, Leo ima bolji šut, a Kristijano je bolji tehničar. Kada porastu želeli bi da budu fudbaleri i steknu slavu svojih imenjaka.

"Leo Mesi mi je dobar kao prijatelj, a i kao igrač", kaže Kristijano Ronaldo o svom bratu.

Kada im na turnirima pročitaju imena, svi ostanu u nevjerici. Tako je bilo i u školi.

"Učiteljica je isto bila malo iznenađena otkud nam je ta ideja bila da damo takvo ime. Rekli smo samo da smo tako odlučili i to je to. Dok je bio El Klasiko i dok je bio Mesi u Barseloni, a Ronaldo u Real Madridu, mi se svi skupimo, ja navijam za Barselonu, brat za Real Madrid i gledamo zajedno. Svađe bude, ali više navijanja", dodaje Željko.

Budući da oba dječaka treniraju fudbal i imaju velike snove, može da se desi i da za reprezentaciju Hrvatske jednog dana stvarno zaigraju Kristijano Ronaldo i Leo Mesi.

(Foto/Vijest: RTL)