Tiktokerka

"Ovo su najgore vrste pasa"

  • Izvor: klix.ba
  • 21.06.2022.15:15

Na internetu se mogu naći brojni popisi najboljih, najljepših i najpametnijih pasa, ali za svakog vlasnika njegov pas je najbolji.

Međutim, jedna djevojka koja na TikToku objavljuje pod imenom @chilicheesechelsea, tvrdi da je godinama radila u industriji kućnih ljubimaca te je prema tome sastavila popis najgorih pasmina pasa.

Haski

Ljudi vole haskije zbog njihove nježne i privržene prirode te upečatljivih plavih očiju. Ali tiktokerka @chilicheesechelsea smatra da su haskiji "potpuno nesređeni i jako glasni". Iako to ne vrijedi za sve haskije, poznato je da mnogi laju ili zavijaju u neprikladnim trenucima

Njemački ovčar

Njemački ovčari su zaštitnički nastrojeni i vrsni čuvari. Ali, prema ovom videu, oni su i najzahtjevnija pasmina.

Samojed

Po prirodi nježni, samojedi mogu biti divni saputnici i porodicama s malom djecom i penzionerima. Ali, prema ovom videu koji je postao hit, oni neprekidno laju, što je definitivno faktor koji biste trebali uzeti u obzir kada nabavljate psa.

Mješanci pudla

Mješanci zlatnog retrivera i pudla, labradora i pudla i slično uzgajaju se u nadi da će spojiti pozitivne osobine svake pasmine. Za njima vlada velika potražnja jer se pudlica smatra hipoalergenom pasminom, ali @chilicheesechelsea napominje da mnogi ne znaju kako se nositi s njihovom energijom.

Bez obzira na pasminu vašeg psa, važno je da ga dobro dresirate od samog početka i da budete svjesni njegovih fizičkih, prehrambenih i mentalnih potreba.

Maltezer i shih-tzu

Dvije popularne pasmine našle su se na popisu ove tiktokerice jer se njoj lično ne sviđaju.

Njen video do sada je skupio preko sedam miliona pregleda.


Tagovi: