"Psy"

Сјећате ли се пјесме "Gangnam Style"? Пјевач овог хита пао је у депресију и одао се алкохолу

  • 02.04.2024. 18:33

Јужнокорејски пјевач Парк Јае-санг, познатији као Psy, популарност је стекао 2012. године с пјесмом "Gangnam Style".

Пјесма је аутоматски постала велики хит, а до краја 2012. "Gangnam Style" је био на врху музичких љествица у више од 30 земаља, укључујући Аустралију, Канаду, Француску, Њемачку, Италију, Русију, Шпанију и Уједињено Краљевство.

Осим заразне мелодије, пјесму је пратио и препознатљиви плес који је преплавио друштвене мреже.Psy је након објаве те пјесме постао један од најтраженијих извођача. Потписао је уговор с менаџером Џастина Бибера те снимио хит са Снуп Догом, а био је и свјестан да сваки идући сингл мора бити бољи од "Gangnam Style", како би остао на врху у музичком свијету.Међутим план му је пропао и никако није успио поновити успјех пјесме "Gangnam Style". 

Псy је пао у депресију и одао се алкохолу.

"Ако сам сретан пијем, ако сам тужан пијем. Ако пада киша, пијем, ако је сунчано пијем", рекао је у једном интервју.

Вратио у Јужну Кореју те тамо покренуо властиту музичку кућу те настоји помоћи младим музичарима да се пробију на тржиште.

"Једна од ствари које највише волим код овог посла је то што је непредвидив. Међусобно кажемо да смо у 'послу с поклопцем' - јер не знате што имате док то не отворите. Не знаш који ће облак донијети кишу", рекао је Psy у интервјуу за Њујорк Тајмс прије двије године, преноси Кликс.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: