Trudna 30 nedjelja

Surogat baka: Odlučila da pomogne kćerki i rodi svoje unuče

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 13.11.2021.19:21

Koliko je majčinska ljubav nesebična i bezuslovna dokazala je i Meri Arnold (54) iz Kanade koja je odlučila da svojoj kćerki ostvari najveći san.

Naime, njenoj kćerki Megan Vajt dijagnostikovan je Majer-Rokitanski-Kester-Hauzer sindrom koji pogađa žene, a podrazumijeva nedovoljan razvitak vagine, grlića materice i materice.

"Kada sam bila tinejdžerka shvatila sam da nemam menstrualni ciklus kao moje vršnjakinje, a onda je jedan ginekološki pregled promijenio sve", ispričala je Megan.

Kako kaže, kao tinejdžerka nije razmišljala o potomstvu, ali kada je 2015. godine upoznala sadašnjeg supruga Klajda, znala je da želi porodicu.

"Uvijek mi je davao podršku i govorio da ćemo bez obzira na okolnosti jednog dana postati roditelji", rekla je ona.

U januaru 2019. godine bračni par je odlučio da im dijete rodi žena iz Australije, ali nažalost, beba nije preživjela.

"Naše srce je bilo slomljeno i htjeli smo da odustanemo od sna da postanemo roditelji", prisjetila se Megan.

Gledajući slomljenu i bolom skrhanu kćerku, Meri je predložila da ona bude surogat majka i rodi svoje unuče.

"Mislila sam da će me doktori odbiti, ali su nalazi krvi potvrdili da sam potpuno zdrava i da mogu da budem u drugom stanju", rekla je Meri koja je sada trudna 30 nedjelja sa svojim unukom koji bi trebalo da se rodi u januaru.

Uprkos činjenici da je posljednji put bila trudna pre 22 godine, Meri kaže da se odlično osjeća i da nikada nije bila srećnija.

"Još uvijek imam snage da radim kućne poslove i stvarno se odlično osjećam. Svi me čuvaju i paze, jer na svijet uskoro donosim bebu koju svi jedva čekamo", zaključila je Meri.


 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.