Iz slovenske mitologije

Ukoliko čekate dječaka, ovo je prijedlog za ime

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 16.03.2023.19:13

Pored svih priprema koje zahtjeva dolazak bebe, roditelji intezivno razmišljaju i o imenu koje će dati svom djetetu.

Ukoliko čekate dječaka, imamo jedan prijedlog imena za vas.

Davor je muško staroslovensko ime nastalo do riječi “davori”, starog uzvika radosti, prijetnji, ali i žalosti.

Davor je, smatra se, mitološko biće iz slovenske mitologije i označava boga rata.

Ovo božanstvo je navodno imalo sedam glava i osam mačeva – sedam mačeva za pojasom, i osmi mač u desnoj ruci, prenosi Telegraf.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.