Живела је у паклу

Вријеђао је жену јер дијете не личи на њега: Комшије је оговарале, а мистерија је ријешена послије 38 година

  • 12.04.2024. 09:24

Аљона Романова је одрасла слушајући гласине да је њена мама преварила мужа, након што су мјештани истицали да нимало не личи на оца. Вријеђали су је и психички малтретирали. Али, након 38 година истраживања, коначно се испоставило да су њу, заједно са Гулсином Кудрјаковом, одгајали погрешни родитељи.

Ово откриће је шокирало Аљонину породицу, а посебно их је погодило сазнање да им је дијете одузето након што су љекари у совјетској болници 1982. године закачили погрешне ознаке на новорођенчад.

Аљона је за Сан рекла да се жена која ју је подигла суочила са великим проблемима и исмевањима од стране своје околине, чак и од сопственог мужа, оптужујући је да је "рандом" спавала са мушкарцима и да не зна чије је дијете. Она има изразито азијске карактеристике као и многи људи у планинској сибирској републици Тува која се граничи са Монголијом - међутим, њени родитељи су словенског поријекла.

Харис Џиновић опет о Мелини: Кад смо се упознали није знала ни јаје да спреми

Харис Џиновић опет о Мелини: Кад смо се упознали није знала ни јаје да спреми

Дакле, највећи проблем је био што дјевојчица уопште није личила на своје родитеље.

Аљону је одгајала Валентина Баулина (78), која је заправо биолошка мајка Гулсине, коју је одгајала Васиља Бајмурзина (67). Од дјетињства Аљона се сјећа немилосрдних сеоских шапутања да је Валентина затруднела са њом након што је преварила свог мужа. 

Рекла је за Сан: „Оговарање комшија ме је стварно повриједило. „Знала сам да је моја мама, која ме је васпитала, пристојна, али сам стално слушала трачеве и гледала мајку која је дјеловало тужно, као да све држи у себи.

ЗАМЈЕНА НА РОЂЕЊУ

Наиме, њена биолошка мајка Василија одлучила да разбије сумњу и контактирала је ДНК емисију на руском каналу НТВ.

Још раније је Аљонин отац посјетио болницу и сазнао да у сусједном селу постоји дијете које изразито личи на њега, а Аљона је имала више азијске крви и косе очи, па је због тога било и превише сумњиво да су је добили родитељи словенске крви.

Кад је чула да се њен отац распитао и сазнао да у селу постоји дјевојчица која ненормално личи на њега, Аљона је на себе преузела одговорност и одлучила да потражи ту дјевојчицу и да се увјери да ли је то заиста тако или се само ради о гласинама.

Отишла је у село Покровка и потражила породицу на коју су бацали сумње. Међутим, тај покушај је био тотално безуспјешан, јер јој је жена залупила врата пред носом кад се преставила и рекла шта тражи.

У том моменту је схватила да је то, заправо, њена билошка мајка.

„Када сам први пут дошла код мајке, она није хтјела да ме прими у кућу, избацили су ме“, рекла је она.

„Почела је да виче, није ми вјеровала и била је нервозна. Васиља је говорила да су све лажи, да више не долазим у њихову кућу и да их не узнемиравам.”

Ипак, она Аљона није одустала, имала је неки душевни немир и жељела је да до краја истјера ту причу. Гулсина (дјевојчица с којом су је замијенили) и Аљона, повезале су се на друштвеним мрежама - али једва да су комуницирале. А годинама касније, дјевојке су налетјеле једна на другу у Кизилу, граду близу њихових села и почеле да комуницирају.

Одвратна сцена из Саудијске Арабије: Навијач бичевао фудбалера

Одвратна сцена из Саудијске Арабије: Навијач бичевао фудбалера

„Прво смо нас двије ступиле у комуникацију, како је вријеме одмицало, повезале су се и наше породице. Упознала сам се са биолошким оцем, а остали рођаци су ме прихватили“, рекла је Аљона.

„Било је очигледно – изгледала сам као они. Сви осим Гулсине смо имали тамнију кожу и косе очи. Она је била јако свјетла. Било је јасно... У том тренутку више се нисам плашила. Временом је почело да ме боли што нисам живјела са њима. Што ме нису прихватили као члана своје породице, нису чак узели ни у разматрање да је то могуће.” 

Ово пријатељство их је на крају довело до ТВ емисије која је потврдила оно на шта је Аљона одувијек сумњала.

Људи који су је одгајали, су то „веома тешко поднијели“, чак су једно вријеме пили лијекове за смирење јер нису могли лако да прихвате истину.

"То су људи који су ме одгајали, иако нису моји биолошки родитељи, ја им много дугујем. Али сам ипак срећна што се сазнала истина. Ја сада знам ко сам и шта сам и знам да моја мајка није крива за то што не личим на њих, ја сам замијењена у болници са Гуслином".

„Нажалост, своју биолошку мајку сам доживљавала као потпуног странца. Имале смо хладан и неискрен однос. Гледам је, она ми је мама, али као да није, не знам како да то објасним. ". Није мајка та која је родила, вец́ она која је подигла. Друга мама Васиља је признала да је резултат ДНК био „веома неочекиван“ упркос свим спекулацијама и оптужбама током година.

"Њему се барем зна гдје је гроб, а јадном дјетету.." Гдје је тијело Данке Илић?

Истина се сазнала послије ДНК теста

Дјевојке су имале 38 година кад су њихове породице одлучиле да ураде ДНК тест. Као што је и очекивано, тест је показао да је Василија Аљонина биолошка мајка.

„Нисам вјеровала до самог краја“, рекла је. Породице су сада добиле извињење из болнице, али постоје ожиљци и бол који је ненадокнадив. Главни љекар Кизиљског породилишта, Ала Василиева је изјавила: „Веома је тешко замијенити дјецу у породилишту. Али се ипак десило“.

Дала је детаљно објашњење како ознаке на бебама нису могле да се помијешају - ипак се то догодило - али нико од укљученог медицинског особља није у болници, нити је чак жив. Доктор је рекао: „Срамота је ако се ово заиста догодило. Љекари су се поиграли са људским животом и судбином", преноси Стил Курир.

Пратите нас и путем Вибера