Beograd

Đajić na međunarodnim simpozijumima iz oblasti neurokardiologije i neinvazivne elektrokardiologije

 • Izvor: ATV
 • 26.05.2023. 12:11

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić, koji je ujedno i član organizacionog odbora, učestvuje na zajedničkom sastanku 12. Internacionalnog simpozijuma iz neurokardiologije "Neurokard 2023" i 11. Međunarodnog simpozijuma iz neinvazivne elektrokardiologije u Beogradu u hotelu "Kraun plaza”.

Ovaj sastanak organizuju Udruženje za neurokardiologiju Srbije, Sekcija za autonomni nervni sistem Srpskog lekarskog društva i Institut za kardovaskularne bolesti Dedinje, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog udruženja za holter i neinvazivnu elektrokardiologiju i Evropske akademije nauka i umjetnosti.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam član organizacionog odbora ovog značajnog sastanka na kojem učestvuje veliki broj naučnika i istraživača iz oblasti neurokardiologije, neurologije, neinvazivne kardiologije i drugih bliskih naučnih oblasti iz cijelog svijeta. Razmjena iskustva  i obrada tema poput bazične neurokardiologije, iznenadne srčane smrti, ishemijske autonomne disfunkcije, ispitivanja funkcije autonomnog nervnog sistema itd. od neprocjenjivog su značaja za svijet medicine", rekao je Đajić i dodao:

"Ponosan sam na svog prijatelja i kolegu prof. dr Branislava Milovanovića, koji je ujedno i predsjednik organizacionog odbora kongresa i Udruženja za neurokardiologiju Srbije koji neumorno radi na unapređenju međunarodne naučne saradnje stručnjaka iz sličnih disciplina i sa kojim smo u UKC Republike Srpske sproveli prvu veliku studiju o tome šta se dešava na autonomnom nervnom sistemu nakon preležanog COVID-a. Zajedno smo unaprijedili ispitivanje i liječenje oboljenja autonomnog nervnog sistema u Republici Srpskoj i jedini objavili knjigu o autonomnom nervom sistemu u izdanju Akedemije nauka i umjetnosti Republike Srpske".

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.