Piling

Detoks kože za 3 dana

  • Izvor: zena.blic
  • 25.01.2022.14:25

Osim što niske zimske temperature i zagrejane prostorije isušuju kožu, ona je svakodnevno izložena štetnim spoljašnjim uticajima. Zagađenje vazduha direktno je povezano s vidljivim znakovima oštećenja na koži, a nije moguće da se izbegnu toksini.

Zimi se manje pazi na ishranu, manje se krećemo, zbog praznika konzumiramo više alkohol, a sve to dovodi do akumulacije toksina u organizmu, što se manifestuje na našem najvećem organu – koži. Ekcemi, psorijaza, crvenilo, direktni su pokazatelji teške borbe organizma s toksinima, dok se akne i miteseri najčešće pojavljuju zbog neprikladnih preparata koje nanosimo na kožu. Detoksikacija lica daje trenutno vidljiv rezultat jer je koža osvežena, izgleda mlađe, na dodir je glatka i čvrsta, bore i linije su manje vidljive. Detoksikacija usporava proces starenja kože upravo zahvaljujući stimulaciji ćelijskih funkcija.

Prvi dan

Tokom detoks vikenda tijelu su potrebne namirnice bogate korisnim sastojcima zato njima napunite frižider. To su prije svega svježe voće i povrće: jabuke, grožđe, brokoli, šargarepa i paradajiz.

Drugi dan

Skuvajte čaj od koprive, đumbira, čička ili maslačka. Ove trave poznate su po protuupalnom djelovanju i po tom da pospješuju rad jetre i bubrega, a eliminiraće i podočnjake. Ako osjetite potrebu za kofeinom, popijte zeleni čaj, koji je odličan izvor antioksidansa. Masaža pospješuje izbacivanje štetnih materija iz organizma. Koncentrišite se na glavne tačke limfnog sistema – vrat, pazuhe, stoamk, prepone i pregib iza kolena. Uveče napravite kućni tretman lica.

Treći dan

Piling tokom tuširanja budi sva čula. Koristite proizvode na bazi kafe, koji pospešuju cirkulaciju i izbacuju toksine iz organizma. Vežbe poput brzog hodanja i joge pospešuju izbacivanje toksina iz organizma. Duboko disanje za vreme vežbanja stimuliše limfni sistem i osigurava mnogo veći unos kiseonika. Pokušajte da izvedete pokret pozdrav suncu ili slične vežbe koje pospešuju rad probavnog sistema. Uveče nanesite masku za lice.