ATV

Rijetko stanje

Djevojka alergična na trčanje, dobila napad dok je žurila na avion

  • Извор: Телеграф
  • 27.05.2023. 14:24

Divz Mangat i njena sestra Di žurile su na let, a to je ovu mladu ženu skoro koštalo života.

Naime, 27-godišnjakinja navodi da već duže vrijeme sumnja kako ima reakciju na fizičku aktivnost jer joj je poslije svakog treninga tijelo prekriveno crvenim tačkama a grlo joj se zatvara.

Kada je krenula na ljetovanje u Dominikansku Republiku prošlog mjeseca, ova Kanađanka tvrdi da su se njene sumnje pokazale kao istinite.

"Nisam bila sigurna da li su moje reakcije od trčanja ili stresa. Ali tog dana sam shvatila da je stoprocentno u pitanju kardio-aktivnost", navodi ona.

Di je kamerom zabilježila alergijsku reakciju koju je njena sestra doživljavala, a na video-klipu se čuje kako govori:

"Naš let je bio pomjeren i aerodrom nam je dao neku karticu za pravo prvenstva, ali bilo je toliko ljudi ispred, da smo prosto morale da potrčimo. Tada je nevolja došla. Moja sestra je bila prekrivena plikovima, iako je popila par tableta antihistaminika, simptomi nisu nestajali. Na kraju je iskoristila svoj 'EpiPen' - injekciju koja se koristi za izrazito jake slučajeve alergijskih reakcija".

Nakon toga su otišle u bolnicu i tamo dobile oficijalnu dijagnozu - anafilksa izazvana fizičkom aktivnošću - izrazito rijetko stanje.

Simptomi variraju od blagih, poput osipa, otoka usana i kože, mučnine i povraćanja, do smrtonosnih.

"Cijeli put smo bile u fazonu 'Molim te samo nemoj više da trčiš, hodaj"', našalila se Divz, a prenosi "TheSun".

@dee_m6 At least we figured out whats she’s allergic to finally! Know anyone else that has the same allergy? 🏃‍♂️ #dayinmylife #allergy #vlog #dee_m6 ♬ original sound - Dee | Real Estate and Life
Тагови: