Долази у Бањалуку

Доктор Младен Велетић награђен за најбољи истраживачки рад о лијечењу рака мозга

  • 08.07.2024. 18:36

Доктор Младен Велетић из БиХ недавно је с тимом представио методу за ефикасну испоруку лијекова кроз крвно-мождану баријеру за лијечење глиобластома, агресивног облика рака мозга. Овај рад је представљен као истраживачки рад на IEEE међународној конференцији о комуникацијама гдје је награђен као најбољи истраживачки рад.

Са 2.340 истраживачких радова представљених овој јако престижној конференцији, ово представља невјероватан успјех. 

Тренутно не постоји лијек за ову разорну болест, а пацијенти обично имају очекивани животни вијек од само 10-13 мјесеци. 

Младен је истакнути истраживач на Одсјеку за електронске системе, NTNU, и Клиници за технологију и иновације (Интервенцијски центар), Универзитетска болница у Ослу. Аутор је више од 40 академских радова објављених у врхунским часописима и конференцијама из области инжењеринга комуникација, биоинжењеринга и медицине.


Доктор Велетић је докторирао на НТНУ из области електронике и телекомуникација, гдје сада предаје Дигиталне комуникације. Такође ради као гостујући доцент на Универзитету у Бањој Луци.

Доктор Младен је у посјети Бањој Луци и биће говорник на "Bosnia & Herzegovina Futures Foundation" 12. јула. Ако желите да га чујете и упознате га, пријавите се бесплатно за конференцију,

Пратите нас и путем Вибера