Umjesto vode

Lubenica - najbolje osvježenje za tropske dane

  • Izvor: novosti.rs
  • 12.07.2021.20:55

Pred nama su tropski dani i ljudi neprestano piju vodu, a na dohvat ruke im je bolje rješenje.

Tokom vrelih dana većina sa sobom nosi flašicu vode ili prave pauzu i piju sokove. Razlog je jasan - niko ne želi da dehridrira kada je temeperatura nepodnošljiva.

Međutim, postoji daleko bolje i efikasnije, pa čak i ukusnije rješenje. Jedite i pijte lubenicu da ne bi dehidrirali! Isjecite kriške lubenice i kada osjetite žeđ pojedite jednu. Kada pojedete lubenicu popijte vodu koja je istala na dno posude, jer je i ona zdrava.

Lubenica, prosječno, sadrži oko 92 odsto vode, tako da je izvrsna opcija kada je riječ o hidrataciji. Osim toga, lubenica sadrži mnogobrojne vitamine potrebne tijelu, uključujući vitamine A, C i B6.

Ovo omiljeno letnje voće, takođe, sadrži i magnezijum koji pomaže regulaciju rada mišića i nerava. Jedna kriška lubenice sadrži oko 45 kalorija, što je čini niskokaloričnim međuobrokom, prenose novosti.rs.

Osim toga, visok sadržaj vode može da daje osjećaj sitosti. Zato se poslije uzimanja lubenice manje razmišlja o hrani, što direktno utiče i na manji dnevni zbir kalorija.  

Tagovi: