Намирнице које одаберете да додате својој свакодневној прехрани имају већи утицај на вашу кожу.
Неуронаучник Роберт Лове објашњава да неке намирнице стварају више упале у тијелу, што је повезано с проблемима коже попут екцема, псоријазе и акни.
Ове намирнице такође могу брже "повећати старење".
Задржите ове три намирнице на свом радару и размислите о томе да их искључите или једете умјерено.
Роштиљ
Месо с роштиља може повећати АГЕ у вашем тијелу, а то доводи до упале. Упала је један од примарних узрока старења. Да бисте смањили количину АГЕ-а, можете одабрати месо које је кухано, али не претјерано и није угљенисано. Као споредна напомена, умак за роштиљ је пун рафинисаног шећера, што нас доводи до хране број два коју треба избјегавати.
Рафинисани шећер
Рафинисани шећер "заправо чини да изгледате старије", каже Лове. Повећава ваш инсулин и глукозу у крви и то повећава упалу. Рафинирани шећер такође може повећати ризик од дијабетеса типа 2, који повећава упалу и повећава ризик од Алцхајмерове болести.
Пржена храна
Пржена храна је двоструки удар јер многе од њих садрже много угљенохидрата и могу повећати инсулин и повећати упалу. Осим тога, многе од ових намирница пржене су у нездравим уљима сјеменки које су упалне. Замјена пржене хране храном прженом на премазаном маслиновим уљем много је здравије за вас - и боље за вашу кожу.