Доктор открио

Ова риба из конзерве је најздравија

  • Извор: Еспресо
  • 05.04.2024. 11:19

Конзервирање храну одржава свјежом и јестивом, поготово ону која је склона развоју разних патогена, а у процесу конзервирања намирнице пролазе и процес стерилизације.

Нутрициониста др Џес Кординг каже да је, према мишљењу струке, најздравија конзервисана храна сардине, али и друга конзервисана риба која је приступачан извор протеина, али и одржива и не захтијева дугу припрему или кување.

Како објашњава, примјена конзервисане рибе у исхрани има бројне здравствене предности.

„Конзервисане сардине обично имају мање живе од многих других врста рибе и сматрају се једним од најбољих избора морске хране, поготово ако вам свјежа није доступна“, рекла је др Кординг.

Када једемо сардине, додаје др Кординг, уносимо велику количину протеина, витамина Д и противупалних омега-3 масних киселина, а маслиново уље даје мононезасићене масти здраве за срце.

Стручњаци препоручују двије до три порције конзервисане рибе недјељно, помијешано са тестенином или самостално, а можете их додати и разним салатама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: