Zdravlje

Šta se dešava tijelu ako svaku jutro jedete čuvarkuću i med

  • Извор: Агенције
  • 09.04.2023. 10:13

​Ljudi koji žive u skladu sa prirodom znaju za ljekovita svojstva čuvarkuće i najčešće je konzumiraju baš ovako.

Poznato je koliko je čuvarkuća efikasna kod raznih kožnih problema kada se koristi spolja, ali je veoma efikasna i kada se jede, a to znaju i naši stari.

Osim što je dobra za imunitet, njeni svježe izgnječeni listovi ili svježe cijeđeni sok blagotvorno djeluje na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, pjege od sunca, kao i na bolna mjesta izazvana gihtom ili ubodom insekata.

Međutim, evo šta se dešava ako pojedemo list.

Čuvarkuća se pokazala posebno djelotvorna kada se kombinuje sa medom, za jačanje imuniteta, cista, smetnji u varenju, a posebno je dobra kod zatvora.

Recept

300 grama isjeckanih svježih listova čuvarkuće pomiješati sa 500 grama meda, prebaciti u teglu, poklopiti, umotati u foliju i držati u frižideru.

Uzimajte po kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučljivo je da ne jedete i ne pijete ništa poslije ovog eliksira.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče eliminaciju toksina iz tijela.

Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova, prije upotrebe treba voditi računa da se konsultujete sa ljekarom, piše Najžena.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.