ATV

Žensko zdravlje

Šta znači znojenje u predjelu prepona?

 • 18.06.2018. 07:08

Teško da postoji žena koja ne trpi neprijatan vlažan osjećaj oko svoje vagine tokom vrućih ljetnjih dana. Evo kako možete da ublažite neprijatnosti, efikasno i bez mnogo truda.

"Znojenje je klima uređaj tijela koji omogućava da se samo rashladite", kaže za portal "Prevention.com", dermatolog dr Džois Imahiobom.

Ona ističe da na određenim područjima tijela kao što su pazuh, prepone i tjeme nalazi se više znojnih žlijezda, pa se većina žena više znoji u vaginalnom području.

A vaginalno područje specifično je jer ima dvije vrste žlijezda znojnica.

Dr Suzan Fridler, dermatolog iz Njujorka objašjava:

"Vagina je unutrašnji dio tijela i ona se ne znoji, ali se znoji ono što je okružuje - vulva. Većina tijela je pokrivena endokrinim žlijezdama koji u ljudskom tijelu ima između dva i pet miliona, a najviše ih je na donjem dijelu stopala i na dlanovima".

Znojenje je tako sasvim normalno, ali ako ga prati neprijatan miris, to može biti simptom vaginalne infekcije.

Ono što možete da uradite da ublažite znojenje u predjelu prepona i neprijatnosti je da nosite pamučan donji veš, preporučuje se i skraćivanje stidnih dlačica, ali i izbor adekvatnog intimnog gela.

Тагови:
 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:00 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.