Vrlo hranjivo

Zdravstvene dobrobiti grožđa

  • 18.06.2021. 15:49

Grožđe često ima lošu reputaciju jer je slatkog okusa, ali je ovo voće zapravo vrlo hranjivo. Sadrži razne antioksidativne fitonutrijente, uključujući stilbene, flavonole, fenolne kiseline i karotenoide, kažu stručnjaci.

Ove visoke razine antioksidanta pomažu u zaštiti tjelesnih stanica od oksidativnog stresa, ali najbolje je da ovo voće jedete cijelo, a ne u obliku soka. Imajte na umu da se većina antioksidanta u grožđu nalazi u koži i sjemenkama ploda.

Takođe, prepuno je vitamina C, K i kalija koji pomažu u održavanju zdravlja kože, kostiju i srca. Jedna čaša grožđa osigurava približno 27 posto dnevnog unosa vitamina C, koji podržava vaš imunološki sistem, pojačava proizvodnju kolagena i pomaže povećati apsorpciju željeza.

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.