Mile Radišić pobjegao u Beograd

  • 13.03.2015. 19:04

Mileta Radišića nema na kućnoj adresi. Porodičnu kuću u banjalučkom naselju Lauš sudska policija pretresla je dva puta. Ukućani i danas kažu da je van zemlje, na poslovnom putovanju u Beogradu. Radišić je tu informaciju lično potvrdio policiji koja ga je zvala iz kuće.

"Gospodin Radišić nam je rekao, u tom telefonskom razgovoru da se on nalazi na službenom putu u Beogradu i da se neće vratiti u BiH sve dok mu se ne riješi njegov zahtjev za odgodu izvršenja kazne", rekao je Željko Dragojević, direktor Sudske policije RS.

Uz naredbu za privođenje, Osnovni sud je za Radišićem raspisao i potjernicu – što znači da ga mogu privesti sve bezbjednosne agencije - uključujući MUP, ali i graničnu policiju. Bez obzira na priču o prelasku granice, interventna jedinica traži ga po čitavoj Banjaluci. Obilaze mjesta gdje vlasnik “Grand trejda” često boravi – ni tamo ga nisu pronašli.

Potraga za bjeguncem traje drugi dan za redom. Pored Radišićeve kuće, sudska policija obišla je i objekat “Grand trejda” u samom centru Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama, Radišiću nakon pravosnažne presude nisu uduzeti pasoš i lična dokumenta. U Graničnoj policiji nezvanično saznajemo da je bez ikakvih problema prešao granicu juče u deset do deset ujutro. Advokat Mileta Radišića Dragan Stupar nije želio da priča o svom klijentu. Javio se sa ročišta u Sarajevu - ali samo da kaže kako nema ovlašćenje da daje bilo kakve informacije.

Mile Radišić danas nije prijetio novinarima ATV-a. Javio na naše pozive ali čim je čuo ko ga zove spustio je slušalicu. U Ministarstvu pravde potvrđeno nam je da u zatvoru nisu ni Dragan Cerovac, Željko Katalina i Nikica Bajić kojima su presudom Vrhovnog suda takođe potvrđene zatvorske kazne.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!