Pogoršano stanje u Mlinaricama: Dio nasipa se dodatno urušio! FOTO

  • 23.03.2018.10:20

Na nasipu u Mlinaricama između Kozarske Dubice i Gradiške, koji je juče počeo da popušta, je pogoršano, javlja reporter ATV-a sa lica mjesta.

Na sanaciji nasipa radi se od juče, ekipe su na terenu bile čitavu noć.

mlinarice nasip

Kako je za ATV rekao načelnik opštine Kozarska Dubica, Radenko Reljić dio nasipa koji je juče počeo da popušta dodatno se urušio.

Kako je rekao Reljić, nedostaje im mehanizacija, a problem je što se do mjesta gdje je nasip popustio može samo čamcima. Do tog mjesta dopremaju se vreće sa pijeskom kako bi se napravila kamena stopa koja bi spriječila dalju eroziju  nasipa.

mlinarice nasip1

Prema riječima Reljića, sa 10-15 hiljada vreća pijeska moguće je napraviti potporu  i na taj način obezbijediti taj dio opštine Kozarska Dubica.

"Sve ovo sporo ide, jer je sve na nepristupačnom terenu. I ići će ovo jako sporo i teško", rekao je Reljić za ATV.

mlinarice nasip2

Reljić je ponovio da je napsip u nadležnosti Voda Srpske, te da je njegova obaveza da proglasi vanredno stanje i obezbijedi ljudske resurse i mehanizaciju.

nasip

Načelnik opštine Kozarska Dubica je rekao da je alarmirao nadležne republičke institucije, te da su na licu mjesta kod nasipa direktor Voda Srpske i direktor Republičke uprave civilne zaštite, kao i da su u kontaktu sa ministarima u Vladi RS.

Načelnik opštine Kozarska Dubica,  ponovo je donio odluku o uvođenju vanrednog stanja u ovoj opštini. Otkazana je i za danas zakazana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a načelnik opštine je na terenu u Mlinaricama.

nasip3

Reljić je pozvao radno sposobne građane da se pridruže i pomognu u sanaciji nasipa u Mlinaricama.

Dodatni problem, javlja reporter ATV-a sa lica mjesta, je što se mašine sa kojima se radi sanacija nasipa kvare. Naime, do sada se pokvario kamion i još jedna mašina.

(ATV, foto Ibrahim Dizdarević)