Prevoznici odlučili: Više neće izdavati mjesečne karte za učenike i radnike osnovnih škola

 • 26.04.2016. 19:30

 Prevoznici su presjekli- od danas više neće izdavati mjesečne karte za učenike i radnike osnovnih škola. Posljednje upozorenje da će to učiniti, ukoliko im se ne isplate sva zaostala dugovanja, prevoznici su poslali Vladi prije dvije sedmice.

Dvije tranše, koliko su dobili ovog mjeseca, kažu, nije ni izbliza dovoljno da se zakrpe rupe, a kamoli nastavi normalan rad.

“Mi očekujemo da se ispune bar minimalni zahtjevi da se taj dug smanji , da bi izmirili obaveze sa 1. martom a onda da se izmiruje naravno mjesec za mjesec da bi prevoznici mogli da izvrše ugovorom predviđene obaveze”, rekao je  Goran Starčević, predsjednik Izvršnog odbora udruženja prevoznika RS.

Konačna odluka o bojkotu prevoznika resornog ministra Daneta Maleševića čini se nije iznenadila. Poziva prevoznike da sjednu i o svemu porazgovaraju. Para će, tvrdi biti, ali ne precizira ni kada, ni koliko.

“Mi smo na sastanku dogovorili da sutra u 11 h imamo razgovor sa predstavnicima prevoznika i nadam se da ćemo  sutra do 12 h uspjeti da se dogovorimo kako ćemo rješavati problem koji je nastao”, rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS.

"Najvažnije ovdje jeste da zbog ovih dugovanja privrednici su ušli u određene probleme. Posebno se ti problemi odnose na male prevoznike koji zavise u najvećoj mjeri upravo od prevoza učenika i radnika i njihovo poslovanje se dovodi u pitanje i sam njihov opstanak”, rekao je  Vladimir Blagojević, portparol Privredne komore RS.

Iz Udruženja prevoznika poručuju da će se odazvati pozivu ministra i da će doći na sastanak. Od svojih zahtjeva neće odustati, jer ogromne dugove Vlade na ime mjesečnih karata za đake i radnike ne mogu da iznesu na svojim plećima. Samo za prevoz radnika potražuju čak 600.000 KM, a ostala dugovanja prestali su kažu i da sabiraju.

 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.