ATV

Pronađen uređaj za prisluškivanje u kabinetu ministra

  • 04.06.2016. 09:38

Albanski ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri u svom kabinetu otkrio je uređaj za prisluškivanje.

Ministar je uređaj dostavio Tužilštvu i uz krivičnu prijavu zatražio da se otkriju lica koja su postavila aparat u njegovom kabinetu.

Tužilaštvo je potvrdilo da je ministar dostavio krivičnu prijavu, ali je odbilo da pruži više informacija o vrsti i jačini uređaja za prisluškivanje, javili su albanski mediji.

Prema prvim saznanjima, uređaj je najvjerovatnije postavio neko od zaposlenih u albanskom MUP-u, navode mediji.

Lider opozicione Demokratske stranke i bivši albanski premijer Sali Beriša krajem aprila pozvao je stanovnike da se naoružaju, jer vlada ne uspijeva da se suprotstavi kriminalu.

On je optužio vladu da je povezana sa kriminalnim bandama i naveo da postoje audio snimci sa glasom Tahirija koji potvrđuju da je umiješan u razne afere.

Početkom februara prošle godine u dvije snažne eksplozije u centru Tirane uništeno je ili oštećeno više objekata, među kojima je poslovni prostor u vlasništvu ministra Tahirija.

Albansko Ministarstvo unutrašnjih poslova prije nekoliko mjeseci zbog rekonstrukcije zgrade preselilo je u objekat Nacionalne garde.

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм