Recept dana: Pečeni feta sir

  • 27.08.2015. 15:02

Obožavatelji dobrog komada mesa ovome morate dati šansu!

- 2-3 supena kašika salse od paradajza* tek toliko da premažete dno pleha kako se sir ne bi zalijepio

- 250 g feta sira (1-2 deblje fete, ovisno za koliko osoba pripremate)

- 1 šaka maslina bez košpica (calamata)

- 5-6 cherry paradajza

- 2 češnja bijelog luka (protisnutog)

- 1 čajna kašika origana

- 1 kašičica svježeg peršuna

malo mljevenog bibera (po želji)
malo prepečenog tosta, hljeba (umjesto pribora za jelo)

feta2

1. Zagrijte rernu na 200°C

2. Ocijedite fetu sir od suvišne vode

3. Salsu od paradajza premažite po dnu pleha, a u centar pleha smjestite fetu sir.

4. U posebnoj posudici pomiješajte otkoštene masline, cherry paradajze, bijeli luk, origano, peršun i biber, a možete dodati i malo ljubičastog luka. Tako dobivenu smjesu jednolično rasporedite po siru.

5. Pecite 15 minuta, a poslužite s prepečenim, tostom i krekerima, a možete dodati i koje jaje na oko ili malo svježeg špinata pa imate odličan obrok za druženje uz čašu vina.

 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Фитнес (12+)

    '' Серија: Фитнес (12+)

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири (Р)

    ' '' Манастири (Р)

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.