Recept za argentinski ćevap

  • 21.03.2016. 15:12

Osnovni sastojci su meso, krompir, crni luk, bijeli luk, jaja, kurkuma, peršun, so, biber, brašno, prezle, ulje.

Sastojci:

300 g mljevenog mesa
300 g kuvanog krompira
1 glavica crnog luka
2 čena bijelog luka
2 jaja
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašika sjeckanog svježeg peršuna
so, mljeveni biber
na vrh noža sode bikarbone
6 kašičica kajmaka
brašno
prezla
ulje

Priprema:

1. Izmiješati 300 g mljevena mesa, 300 g kuvana usitnjenog krompira (krompir oguliti isjeći na kocke, skuvati, dobro ocijediti od vode i viljuškom dobro isitniti), sitno sjeckani crni luk i bijeli luk, sitno sjeckan peršun.

2. Dodati 1 jaje, 1 žumance, kurkumu u prahu, so, mljeveni biber i sodu bikarbonu. Dobro masu izmiješati da se sjedini.

3. Masu podijeliti na 6 dijelova. Vlažnim rukama da ne prijanja uzimati lopticu mesa rastanjiti u elipsast krug, staviti na sredinu 1 kašičicu kajmaka.

4. Zatvoriti krug i izvaljati u valjak, koji prvo uvaljati u brašno, pa umućeno bjelance, pa prezlu.

5. Zagrijati ulje i pržiti sa jedne i druge strane.

6. Servirati na tanjir i preliti prelivom od umućene kisele pavlake u koju smo dodali sok od limuna po želji.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.