Milorad Dodik

Biran sam da branim interese srpskog naroda i Srpske

  • Izvor: RTRS
  • 29.11.2021.22:05

Biran sam da branim interese srpskog naroda i Republike Srpske, a ne da budem kukavica, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

- Štitim interese onih koji su me birali, a interes Srpske i srpskog naroda je da se provodi Dejtonski mirovni sporazum i slovo Ustava Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma. Mislim da je to legitimno - poručio je Dodik.

Naglasio je da tu nema nikakve nasilne aktivnosti i nečega što bi predstavljalo nekakvu revoluciju.

- Nastavićemo sa time i niko nas ne može zaustaviti - poručio je Dodik.

Istakao je da je vrijeme pokazalo da nisu potrebni organi BiH.

- U ovom trenutku na jedini legalan i legitiman način funkcioniše Republika Srpska, a mnoge to nervira i mnogi to ne žele da vide - istakao je Dodik.

Naglasio je da diplomatskim aktivnostima sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i drugim saradnicima pokušavaju da razbiju stereotit koji se dugo zadržava u BiH o jednom, univerzalnom krivcu, i da objasne situaciju.

- I večeras je sa američkim i evropskim zvaničnicima razgovarano o tri teme koje se tiču imovine, nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika i Izbornog zakona, o tome kako prevazići neminovino pitanje odluke bivšeg visokog predstavnika i imovine kojom se bespravno bavio Ustavni sud BiH - istakao je Dodik.

Poručio je da nametnuta odluka Valentina Incka mora biti povučena.

Tagovi: