Предсједник ГО ДЕМОС

Босанчић најавио да ће још чланова напустити ДЕМОС, скоро сви запослени у истом јавном предузећу

 • Извор: АТВ
 • 10.07.2024. 16:40

Није нас изненадила информација да је предсједник Организације младих ДЕМОС Срђан Ждеро напустио странку, пошто смо већ дуже вријеме знали да ће се то десити, изјавио је предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић те додао да постоје још неки чланови који ће напустити ову странку.

Он је рекао да су на прошлом састанку Предсједништва ГО покренули питање смјене Ждере и избор новог руководства Организације младих ДЕМОС-а. Како каже, покренули су избор новог предсједника младих, јер активности младих није било више од годину дана или су биле само симболичне те ће до краја јула бити изабран нови предсједник младих.

„Желим истакнути да постоји још неколико чланова за које већ три мјесеца знамо да ће нас напустити и скоро сви они су запослени у 'Аутопутевима РС'. Сви они се одлучују на овај корак како би ријешили егзистенцијално питање, односно како би остали на послу. Нико од тих, сада већ бивших чланова ДЕМОС, не може рећи да им ова странка није помогла. Ми им ништа не замјеримо, јер знамо да су морали овако да ураде. Саопштавање да неки чланови напуштају странку је само спиновање како би се ударило на ДЕМОС Бањалука“, изјавио је Босанчић.


Наставља се осипање странке: Срђан Ждеро напустио ДЕМОС!

Наставља се осипање странке: Срђан Ждеро напустио ДЕМОС!

Он истиче да  појединци покушавају увући ДЕМОС у сукоб са СНСД, пласирајући сличне информације.

„Ми никада нисмо били у сукобу са СНСД и напомињем да смо увијек имали добру сарадњу. Никада нисмо радили против заједничких кандидата, а то се свако може увјерити провјером броја гласова на појединим бирачким мјестима“, истиче Босанчић.

Каже да су одувијек били коалициони партнери и не види разлог зашто да се то не настави и у наредном периоду. Истиче да је једини проблем у томе што их нико још из Градског одбора СНСД Бањалука није позвао на састанак како би направили договор око избора.

„Настављамо да радимо планираним темпом, а све ово што се дешава знали смо прије три мјесеца. ДЕМОС је странка која има велику подршку грађана и очекујемо да ћемо након избора у октобру имати три одборника у Скупштини града Бањалука“ поручио је Босанчић.

Босанчић покушао да

Босанчић покушао да "ишчупа" Шибаревића: Изјава извучена из контекста

Извор АТВ-а открива да је Босанчић замолио чланове ДЕМОС-а, који планирају напустити странку из личних разлога, да за медије не пишу ове разлоге. Ако неко хоће да буде моралан, прво треба да врати оно што је од странке добио па да онда иде чистог образа, поручио им је Босанчић.

ДЕМОС се у посљедње вријеме суочава са губитком чланова, па су тако у непуна три мјесеца странку напустили Данка Игњатовић и Слободан Станаревић. Осим тога, прошле седмице је у јавности објављен снимак на којем потпредсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Ненад Шибаревић на једном страначком окупљању позива присутне да на локалним изборима гласају за кандидата ПДП-а Драшка Станивуковића.

Пратите нас и путем Вибера

 • 22:15 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

  ''Серија: Црна Гуја (12+)

 • 23:05 Серија: 1993 (16+)

  ''Серија: 1993 (16+)

 • 23:50 Ноћни програм

  Ноћни програм