ATV

Министар правде

Букејловић о Шмиту: Пријетње опасне, посебно оних који свој легитимитет не црпе у праву

 • Извор: АТВ
 • 11.11.2023. 14:14

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић поручио је, коментаришући пријетње Кристијана Шмита да ће примијенити мјере као Педи Ешдаун, да су опасне пријетње било кога, а посебно некога ко свој легитимитет не црпи у међународном и домаћем праву.

Када је ријеч о састанку чланова Предсједништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића са премијером самопроглашеног Косова Аљбином Куртијем у Паризу, Букејловић каже да је ту такође, као и у случају Шмита, ријеч о недостатку легитимитета.

Букејловић каже да су односи Републике Српске и Србије стабилни те да не постоји могућност да они буду нарушени без обзира на све састанке које чланови Предсједништва одржавају а без присуства српског члана Предсједништва.

Коментаришући судски процес који се води против институције предсједника Републике Српске и вршиоца дужности директора "Службеног гласника“ Српске Букејловић каже да је о томе већ много речено и наглашава да је ријеч о постпуку који нема своју базу у закону.

"Дјело за које се њима води поступак није прописано као кривично дјело у поступку који је предвиђен. Врло је јасно ко на нивоу БиХ може доносити законе, измјене и допуне закона што у овом случају није био предмет“, каже Букејловић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?