Nikola Špirić

"Dezavuisanje izborne volje iz 2014. omogućilo četiri godine dominacije bošnjačke politike"

  • Izvor: Srna
  • 15.08.2022.17:05

Odluka SDS-a i PDP-a iz 2014. godine kojom je dezavuisana izborna volja naroda u Republici Srpskoj obezbijedila je četiri godine dominacije bošnjačke politike, dok je ove stranke pretvorila u opoziciju u Republici Srpskoj, izjavio je Srni predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić.

"Teško je pobjeći od istine. Prva velika i neoprostiva izdaja kroz dezavuisanje izborne volje srpskog naroda desila se na izborima 2014. godine kada su SDS i PDP donijeli odluku da mimo izborne volje srpskog naroda čine vlast na nivou BiH", rekao je Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

On je podsjetio da su SDS i PDP 2014. godine imali pet od 14 poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

"Ne znam da li se to zove izdaja ili pokornost političkom Sarajevu i međunarodnoj zajednici, odnosno, evropskim narodnjacima. Ta njihova odluka je obezbijedila četiri godine dominacije bošnjačke politike, a njih pretvorila u opoziciju Republici Srpskoj pune četiri godine. Cijenu takve politike još plaćamo", rekao je Špirić.

Reagujući na izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da nema potrebu dokazivati svoj patriotizam kroz dnevno prepucavanje po portalima, a posebno ne kada to "izrežira koalicija SNSD, SDA, HDZ", Špirić je napomenuo da je od predstavnika PDP-a i SDS-a u najmanju ruku očekivao kajanje, a ne pravdanje. 

Tagovi: