ATV

Предсједник Српске

Додик: БиХ није имала ниједан разлог да постоји након рата!

 • Извор: АТВ
 • 21.11.2023. 11:12

БиХ није имала ниједан разлог да постоји након рата, то су урадиле силе због својих геополитичких разлога, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик je поручио да БиХ и 28 година након Дејтонског споразума показује своју неспособност да функционише, за разлику од Републике Српске која показује ту способност.

"Државна заједница већ 28 година показује своју неспособност да функционише, за разлику од Републике Српске која показује способност упркос притисцима", рекао је Додик.

Он је рекао да је Република Српска свих 28 година трпјела разне притиске, али да је издржала.

"Данас видимо да је основна тенденција била унитаризација БиХ и покушај разградње Републике Српске. Бих није имала ниједан разлог да постоји након рата", рекао је Додик и нагласио да је БиХ у колонијалном статусу.

"Колонијални управници који столују у Сарајеву кроз разне злоупотребе покушавају да Републику Српску доведу у позицију празне љуштуре. То је циљ њихов, то се најбоље види кроз процес који се покушава провести а то је питање имовине. Јавна имовина по Дејтону припада ентитетима. Најбоље томе свједочи књига коју је написао Харис Силајџић у којој је написао колико је напора уложио да БиХ може да проводи приватизацију и како је био побијен од ОХР-а", истакао је Додик.


Пратите нас и путем Вибера

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)