Предсједник Републике Српске

Додик о извјештају Стејт департмента: Упорно желе да задрже негативни наратив на Републици Српској

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 12:20

Ја не мрзим никога, ниједног Бошњака, муслимана или Хрвата, бавим се политиком штитећи интересе Републике Српске онако како у Међународном споразуму и уставу пише и ништа друго не радим, рекао је Предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући извјештај Стејт департмента у којем су опет окривили Републику Српску за изазивање националне нетрепељивости.

Он је истакао да је друго питање то што се то сукобљава са тенденцијом других који желе да изврше доминацију над Србима.

Додик након форума у Санкт Петербургу: Српска третирана са великим уважавањем у Русији

Додик након форума у Санкт Петербургу: Српска третирана са великим уважавањем у Русији

"У Федерацији када хапсе предсједника Суда, бившег директора ОБА за све оно што смо ми годинама говорили да је криминално и да представља кршење закона па имате сада похапшене представнике полицијских агенција тамо. Они упорно желе да задрже негативни наратив на Републици Српској, причају о криминалу, о корупцији, а не помињу нигдје Федерацију поред свих тих догађаја које се тамо дешавају, остаје само прича о републици Српској и о Милораду Додику", рекао је предсједник Српске.

Он је подсјетио на лицемјерност Стејт департмента.

"То је стари штос ових империјалиста, поготово Американаца. Та лицемјерност Стејт департмента је та да ниједног тренутка није написано да је атмосферу око Европске уније уништио тај њихови високи представник, наравно, штите њега, нигдје ни ријечи од тога, а покушава се тражити послушност и подаништво од нас", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера