ATV

Предсједник Српске

Додик о тврдњама Црнатка: Потпуна лажовчина, погледајте његов статус код Американаца

 • Извор: АТВ
 • 16.11.2023. 16:05

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одговорио је на тврдње потпредсједника ПДП-а Игора Црнатка да се састао са Шмитом и поручио да је то потпуна лаж.

"Да, био је Црнадак, водио записник када сам био са Шмитом", поручио је Додик иронично.

Нагласио је да не може да коментарише најобичније лажи.

"Најобичнија лаж, шта да коментаришем, лаж? Је ли ви знате како је тешко лаж коментарисати? Каква будалаштина. Ако је и по чему ово вријеме обиљежено, то је што ме Шмит стално прогања да се сретнемо, ми упорно кажемо: 'ниси легитиман, нећемо'. То што сам се ја 2010. године, када је он био савезни министар, срео службено с њим, то ништа не значи. Није био ни у најави, није био ни заметнут као високи представник. Какви су то мозгови који тако нешто изједначавају?", рекао је Додик.

Предсједник Српске је поручио да је Црнадак потпуна лажовчина која има посебан статус код Американаца.

"Црнадак... Значи, потпуна лажовчина. Погледајте записнике и видите какав је статус Црнатка код Американаца. Каже, 'само њега немојте дирати, он је најбољи за нас'", каже Додик.

Подсјећамо, Црнадак је на Фејсбуку изнио тврдње да се Додик састао са Шмитом и "постигао договор".

Црнадак је, без икаквих доказа, изнио низ тврдњи да је Додик са Шмитом постигао договор о признавању Нијемца за високог представника, имовини Републике Српске, и процесу који се води против предсједника Српске управо због непоштовања одлука њемачког држављанина.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.