"Odlične ocjene za olimpijsko ljeto"

Dodik sa vukovcima na Jahorini: Srpska nagrađuje trud i rezultate učenika

  • Izvor: ATV
  • 05.08.2022.19:04

Srpska nagrađuje svoje vukovce. Obezbijedila im je besplatan trodnevni boravak na olimpijskoj ljepotici Jahorina. To je nagrada za sve maturante srednjih škola u Srpskoj koji su školu završili sa prosjekom pet. Vukovci oduševljeni. Kažu, to je podstrek da budu još bolji.

"Bila sam iznenađena, prijatno iznenađena. Drago mi je što su svi ipak sjetili nas. Mislim da je ovo odličan podstrek za dalje rezultate", kaže Sara Ninković, nosilac Vukove diplome, Rogatica.

"Mislim da mnogo znači, ne samo nama nego i narednim generacijama da se zaista obrazovanje i sav trud koji uložimo tokom te četiri, ali i ranije tokom devet godina, mnogo isplati", kazala je Tamara Beatović, nosilac Vukove diplome, Sokolac.

Akcija "Odlične ocjene za olimpijsko ljeto" realizuje se na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH. Milorad Dodik kaže, cilj je da se nagrade vukovci, kao i da razviju pripadnost društvu i Srpskoj. Najavio je i mogućnost da ova akcija bude nastavljena i u toku skijaške sezone.

"Da ih ohrabrimo da nastave sa izvanrednim rezultatima koje su do sada pokazali, jer oni su budućnost, buduća ekonomska, politička, kulturna intelektualna elita Republike Srpske i trebaju nam jer su najveći garant našeg opstanka ovdje", izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Jahorina je pravi simbol uspjeha Republike Srpske. I te kako ima šta da ponudi, poručio je gradonačelnik Istočnog Sarajeva. 

"I siguran sam da će uz predsjednika Dodika ova aktivnost biti redovna i kontinuirana i svih narednih godina. Da ćemo ovim mladim ljudima pokazati zašto vrijedi biti najbolji, zašto vrijedi boriti se za Srpsku i da je Srpska pravo mjesto za nastavak njihovog školovanja i života", istakao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Od sljedeće sedmice pripremaju se spiskovi. Njih će olimpijskom centru dostaviti direktori srednjih škola u Srpskoj do ponedjeljka 15. avgusta. Tako će vukovci Srpske, na svom trodnevnom odmoru dobiti priliku da potpuno besplatno isprobaju sve ljetnje sadržaje na Jahorini. 

Tagovi: