ATV

"Пријетње ОХР-а неће застрашити никога у Српској"

Додик: Шмит ће на Суду морати да објасни многе ствари!

 • Извор: АТВ
 • 07.12.2023. 13:06

Пријетње које су јуче дошле из ОХР-а, и то од нелегалног странца, неће застрашити никога у Републици Српској и само нам показују да је све што смо урадили исправно, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

"То су јуче показали и сви који су дошли пред неуставни суд и дали ми подршку.  Имате једног илегалца који је покренуо ову фарсу и на дан тог лажног монтираног процеса каже да се не би уплитао, а уплиће се, и то само тако, све с пријетњама. Уколико су та његова "очекивања" од мене о којима прича да ћу пристати да разговарам с неким ко је нелегалан и на тај начин изразим непоштовање институцијама Српске и запечатим њену судбину, само да бих се ослободио овог процеса, онда мора да је луд или је навикао да има посла с таквима који би све продали за фотељу", рекао је Додик.

Додик каже да је он предсједник Српске само зато што то тако каже српски народ.

"Ја сам данас предсједник Српске само зато што то тако каже српски народ. Политика коју водим је српска, али и политика која поштује Устав и законе, и то је политика коју српски народ који ме је изабрао подржава. Зато никада нисам и нећу размишљати о личном комодитету, науштрб оног што народ од мене очекује. 

Нико у Српској неће ићи против Устава и против закона. ПИК може да договара шта хоће, Шмит ће на Суду морати да објасни многе ствари. Пријетњама мојом политичком изолацијом не може сакрити да нема потврду именовања и да га пред судом јавности не може заштитити ни Америка", поручио је Додик.

Кроз овај лажни процес јавност у Српској и БиХ видјеће све чињенице, истиче Додик.

"Покренули су суђење Српској, али на крају пресудиће БиХ.

Српска жели БиХ у ЕУ, зато и желимо да нелегални странац оде. Потребна нам је владавина права, а не безакоња. Будућност БиХ су угрозили странци, вријеђајући нам интелигенцију и пред нашим очима рушећи право и правду, намећући силом човјека који нема никакву потврду, а овдје би да командује и кажњава легално изабране представнике", истиче предсједник Српске.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.