Предсједник СНСД

Додик: Спремни смо да побиједимо на изборима, посебне активности биће усмјерене на Бањалуку

  • Извор: АТВ
  • 05.07.2024. 15:13

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, рекао је да су на дневном реду сједнице Предсједништва странке имале веома важне тачке које су се односиле искључиво на изборе и кандидате за изборе те је додао да су мотивисани и спремни да побиједе.

Он је рекао да је рад који су уложили претходних мјесеци на томе да стабилишу страначку организацију и припреме је за изборе дао резултате.

„Консултовали смо да је наша организација одлично спремна за ове изборе, веома, веома мотивисана и да је спремна да побиједи. Консолидовали смо се у погледу финансијске ситуације, имамо припремљен износ средстава предвиђен законом за одржавање ових избора и не видимо ниједан разлог да СНСД не изађе са заиста значајним оптимизмом на све изборне листе и све изборне побједе“, изјавио је Додик на конференцији за новинаре.

СНСД на изборе у 76 локалних заједница, од чега 64 у Републици Српској, 11 у ФБиХ те у Брчко дистрикт. Што се тиче начелника и градоначелника, у 64 општине у Републици Српској имају 63 кандидата, с тим да у Купресу имају заједничког кандидата који долази из друге партије али га СНСД подржава. У ФБиХ СНСД има четири кандидата.

„Вјерујемо да ћемо успјети да у дистрикту Брчко остваримо добар резултат  како бисмо били дио извршне власти, како је то предвиђено и складу Законом у дистрикту. За све општине у Српској смо припремили кандидатске листе за одборнике, 11 у Федерацији и једну у Брчком. На њима се укупно налази 1762 кандидата, од чега у Републици Српској имамо 1594 кандидата, у ФБиХ 134 и у Брчко дистрикту 34 кандидата. Све то говори да смо ми веома озбиљно радили на овоме“, рекао је Додик. 

Он је рекао да очекују велику подршку, поготово у тренуцима у којима се Република Српска налази.

„Наши односи са коалиционим партнерима су веома добри. Ми смо раније договорили да на локалним изборима излазимо сходно процјенама сваке политичке партије. Ми ћемо водити фер политичку кампању и очекујемо то од свих учесника у изборној кампањи и очекујемо да ће избори проћи у демократској атмосфери“, истакао је предсједник СНСД-а.

Посебне активности биће усмјерене на Бањалуку гдје СНСД жели побједу њиховог кандидата за мјесто градоначелника, као и побједу њихове листе.

"Улазне анкете говоре о добром стању и подршци коју има наш кандидат, једнако тако, листа СНСД-а ни у ком погледу није упитна“, навео је Додик.

Разговарано је и о економској ситуацији у Републици Српској те је Додик утврдио да је она стабилна и да Српска извршава све своје обавезе.

„Иако се јун од неких најављивао као неки Дан Д, то уопште није био Дан Д за Републику Српску, као што се види све обавезе смо измирили без застоја, Република Српска је финансијски способна и има највећи број икада запослених. Наша просјечна плата је 1.413 КМ што говори о томе да она даље расте и да је Српска консолидована у том погледу“, рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера