Predsjednik Republike Srpske

Dodik: Srpski spasioci obučeni da pomognu bilo gdje u svijetu

 • Izvor: Srna
 • 07.02.2023.14:54

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas će spasioci iz Republike Srpske, koji su otputovali da pomognu narodu stradalom u razornom zemljotresu u Turskoj, pokazati da su obučeni da pomognu bilo gdje u svijetu.

Dodik je istakao da je za Srpsku važno da njena Civilna zaštita bude u Turskoj i pomogne tamošnjem narodu sa svojom opremom i obilježjima.

On je naveo da su se institucije Republike Srpske noćas organizovale i da je važno što će biti dio međunarodnih snaga.

"Pokazaćemo da smo obučeni i sposobni da u teškim trenucima pomognemo bilo gdje u svijetu", rekao je Dodik novinarima nakon što je ispratio pripadnike Civilne zaštite sa aerodroma Mahovljani odakle su otišli za Tursku koju je pogodio razorni zemljotres.

On je izrazio zadovoljstvo što su u ekipi pripadnici čitave Republike Srpske koji imaju neophodne sertifikate za spasavanje.

"U Turskoj ćemo biti koliko bude potrebno što će se procjenjivati sa vlastima ove zemlje", dodao je Dodik.

On je podsjetio da su spasioci iz Turske 2014. godine za vrijeme velikih poplava bili u Republici Srpskoj i pomagali narodu.

Prema njegovim riječima, Vlada Turske, ali i prvi čovjek ove zemlje Redžep Tajip Erdogan tada su značajno pomogli Srpskoj što ona ne zaboravlja.

"Odlazak naših spasilaca je samo mali znak pažnje i solidarnosti sa turskim narodom", rekao je Dodik.

On je dodao da je ovo prilika da još jednom izjavi saoučešće porodicama stradalih i Erdoganu. "Bili smo juče u kontaktu sa njegovim kabinetom i dogovorili da se Republika Srpska uključi i međunarodnu podršku saniranja šteta i spasavanja ljudi.

Tagovi:
 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.