ATV

Potvrdio Milorad Dodik

Željka Cvijanović će se sutra obratiti na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a

  • 09.05.2023. 12:55

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će se srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović obratiti sutra na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a gdje će biti održana debata o BiH.

U rasporedu nije precizirano vrijeme početka debate, ali je navedeno da je početak planiran prije podne po lokalnom vremenu u Njujorku, odnosno rano poslije podne po centralnoevropskom računanju vremena.

Vlada Srpske usvojila Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN: Mir u BiH nije narušen

Vlada Srpske usvojila Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN: Mir u BiH nije narušen

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske usvojila je 29. Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN koji je, u ime Republike Srpske kao potpisnice svih aneksa koji čine Dejtonski sporazum, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu i zemljama članicama Savjeta bezbjednosti.

Cvijanović: Baš me briga za Šmitov odgovor

Cvijanović: Baš me briga za Šmitov odgovor

Na internet stranici Vlade je u subotu, 29. aprila, objavljeno da se Izvještaj odnosi se na period od oktobra 2022. do maja 2023. godine, te da Vlada Republike Srpske u njemu, kao i u svojim dosadašnjim izvještajima, izražava svoja viđenja o ključnim pitanjima i problemima sa kojima se suočava BiH, u cilju razjašnjavanja svojih stanovišta članovima Savjeta bezbjednosti i međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem Vibera