ATV

СП ће да подржати буџет

Ђокић: Буџет Српске за наредну годину говори да се иде путем развоја

 • 29.11.2023. 17:14

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да буџет Републике Српске за наредну годину потврђује да ће Српска сигурно ићи путем развоја, што је јако важна чињеница.

"Пројекција буџета Републике Српске за наредну годину је нешто што подстиче све нас на додатан вид организације у Српској и ствара додатну обавезу да се остваре приходи и повећају извори финансирања, како би се овај буџетски оквир могао остварити", истакао је Ћокић на конференцији за новинаре у Бањалуци након састанка руководства Српске са представницима владајуће коалиције у Републици.

Он је изразио увјерење да се то може постићи, посебно у дијелу повећања обима економских активности, прије свега инвестиционих, које ће обезбиједити тај износ средстава који су потребни да би се овај буџет могао остварити.

"Суштина је да овај буџет говори о томе да ће Република Српска сигурно ићи путем развоја и у 2024. години, што је јако важна чињеница", истакао је Ђокић.

Он је нагласио да је важно да буде спроведен онај дио буџета који се односи на социјалну подршку становништву, а планиран је у већој вриједности него што је био у овој и претходним годинама.

Лидер СП је истакао да ће подржати буџет, као и да ће се борити на све начине који стоје на располагању да буде остварен, као и да буду извршене све обавезе.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.