УКЦ

Хеликоптерски сервис превезао два пацијента из Требиња у Бањалуку

  • Извор: СРНА
  • 07.06.2024. 18:48

Припадници Хеликоптерског сервиса данас су извршили транспорт два пацијента из Опште болнице Требиње у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци.

Ријеч је о шездесетшестогодшњем пацијенту чији су иницијали Ј.К. који је, након успјешно изведеног транспорта, пребачен на Клинику за кардиологију, гдје је хоспитализован и гдје ће бити настављено његово лијечење, као и шездесетдвогодишњој Ј.Т. која је такође хоспитализована на УКЦ-у, саопштено је из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

Брзом реакцијом и добром координацијом припадника службе за ваздушни медицински транспорт, оба пацијента су евакуисана истим хеликоптером на УКЦ Републике Српске.

Стигао га мицубиши: Моториста повријеђен у тешкој несрећи

Стигао га мицубиши: Моториста повријеђен у тешкој несрећи

"Примјери попут овог данас показују да иако је број летјелица скроман, припадници Хеликоптерског сервиса и љекари УКЦ-а дају максималан допринос побољшању система здравствене заштите сваког становника Републике Српске", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да статистика и подаци из претходних пар година показују да су потребе за летовима све веће из године у годину, што је нарочито изражено у љетном периоду и у сезонама пожара, када се пред припаднике Хеликоптерског сервиса Републике Српске стављају већи захтјеви због широког спектра операција које припадници овог сервиса свакодневно извршавају, те уколико би се број ваздухоплова повећао, спремни су да дају свој допринос у још већем капацитету.

Завршена пленарна сједница Економског форума у Санкт Петербургу

Завршена пленарна сједница Економског форума у Санкт Петербургу

У овој години, закључно са данашњим даном и успјешно изведеним транспортом ова два пацијента, извршено је 26 ваздушних медицинских транспорта. 

Пратите нас и путем Вибера