Посланик СНСД-а за АТВ

Илић: Санкције кукавички потез, од њих нема ништа

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2023. 17:24

Младен Илић, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, рекао је за АТВ да су санкције америчке администрације Игору и Горици Додик, дјеци предсједника Републике Српске, кукавички потез једне од највећих свјетских сила.

Он је истакао да санкције, које су до сад уведене појединицма из Републике Српске, нису дале никакве резултате који они желе а то је да на наки начин ослабе појединца или политичку организацију.

„Овај потез да се окрену према дјеци предсједника Републике Српске је прије свега једно велико понижење за њих саме, када видимо да таква сила која води озбиљне ратове и има озбиљне проблеме, одлучи да се бави Републиком Српском, предсједником Српске и његове породице“, рекао је Илић.

Он је подсјетио да је прошле године 300.000 људи гласало за Милорад Додика и сматра да би све и један тај човјек који је гласао, прихватио те санкције јер знају да од тих санкција нема ништа. Илић је рекао и то да породица Додик нема никакаву имовину у САД, а ни путовања нису много интересантна.

„Ни Европа није баш тако примамљива као што је то било прије неких 10, 15 година, а можемо рећи да Америка није ни близу онога што је била, близу оне силе. Овакви њихови потези су довели до тога да они сада јесу то што јесу, а то је дефинитивно много мањи утицај него што су имали прије 10, 15 или 20 година“, истакао је Илић за АТВ.

Посланик СНСД је закључио да овакав чин администрације америчког предсједника Џозефа Бајдена један показ немоћи коју имају да учествују у било каквим  процесима у Републици Српској.

„Не могу да вјерујем да их неко савјетује да су санкције нешто што је добро јер ми врло добро знамо да када неко тако снажан одлучи да се окоми на неког ко је, жаргонски речено, много слабији, наш народ има револт и воли да се окупи око тих људи и да им апсолутну подршку“, казао је Илић.

Каже да ми знамо шта значи породица, породица је стуб друштва и то је оно што они у овом моменту покушавају да омаловажавају.

„Неће им успјети. Нека их наставе спроводити, ништа добро са тим нису донијели ни нама овдје ни нашим прецима који су живјели на овом простору пуно прије него што је та земља и постојала“, поручио је Илић.  

Пратите нас и путем Вибера